Recepten

Recept van John – Oesters Rockefeller uit de Kamado

Oesters Rockefeller uit de Kamado

Benodigdheden:

  • 12 oesters, liefst creuzes.
  • 400 gram jonge bladspinazie.
  • 2 teentjes knoflook.
  • verse peterselie en kervel.
  • 1 lente ui.
  • 60 gram boter.
  • 2 eetlepels Parmesaanse kaas.
  • scheut Pernod of Ouzo of Sambucca.
  • 1 theelepel tabasco.
  • Eventueel een beetje paneermeel om te binden.

Bereidingswijze:

  1. Open de oesters en laat het vocht erin.
  2. Meng de spinazie, kervel, peterselie, knoflook en lenteui in de blender of keukenmachine.
  3. Doe dan de zachte boter, pernod, tabasco en evt. het paneermeel erbij.
  4. Schep dit mengsel op de oesters en strooi de parmesaanse kaas erover.
  5. Zet de oesters in een hete ( 230 graden) kamado en haal ze er na 4 a 5 minuten uit.
  6. Serveer ze met een glas pernod met ijs en wat water.

Heerlijk als voorgerechtje of mooie borrelhap.

Kamado John