Benodigdheden:
- 12 oesters, liefst creuzes.
- 400 gram jonge bladspinazie.
- 2 teentjes knoflook.
- verse peterselie en kervel.
- 1 lente ui.
- 60 gram boter.
- 2 eetlepels Parmesaanse kaas.
- scheut Pernod of Ouzo of Sambucca.
- 1 theelepel tabasco.
- Eventueel een beetje paneermeel om te binden.
Bereidingswijze:
- Open de oesters en laat het vocht erin.
- Meng de spinazie, kervel, peterselie, knoflook en lenteui in de blender of keukenmachine.
- Doe dan de zachte boter, pernod, tabasco en evt. het paneermeel erbij.
- Schep dit mengsel op de oesters en strooi de parmesaanse kaas erover.
- Zet de oesters in een hete ( 230 graden) kamado en haal ze er na 4 a 5 minuten uit.
- Serveer ze met een glas pernod met ijs en wat water.
Heerlijk als voorgerechtje of mooie borrelhap.
Kamado John