Benodigdheden:
- 500 gram kippedij
- 50 gram suiker
- 100 ml. Sojasaus
- 100 ml. Sake
- 100 ml. Mirin ( Japanse rijstazijn)
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 stuk verse gember fijngehakt 50 gram
- 2 bosuitjes
- Geroosterd sesamzaad
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Doe de suiker, soja, sake, mirin, gember en knoflook in een pannetje en laat dit inkoken tot iets meer dan een kwart.
- Rijg de kippedij op de spiesjes.
- Zorg dat de Kamado op ongeveer 200 graden fikt, bestrijk de kipspiesjes met de ingekookte saus en grill deze.
- Houd deze goed in de gaten want door de suiker kunnen ze snel verbranden.
- Draai de spiesjes regelmatig om en bestrijk ze meermaals met de saus( kerntemperatuur 70 graden).
- Rooster snel het sesamzaad in een koekenpan op de Kamado.
- Leg de spiesjes op een mooie schaal en bestrijk ze nog 1 keer met de saus.
- Garneer af met ragfijn gesneden bosui en sesamzaad.
Lekker als borrelhap, maar ook als gerecht met basmati rijst.
Kamado John