Recepten

Recept van John – Yakitori (Japans)

Yakitori Japaans

Benodigdheden:

  • 500 gram kippedij
  • 50 gram suiker
  • 100 ml. Sojasaus
  • 100 ml. Sake
  • 100 ml. Mirin ( Japanse rijstazijn)
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 stuk verse gember fijngehakt 50 gram
  • 2 bosuitjes
  • Geroosterd sesamzaad
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Doe de suiker, soja, sake, mirin, gember en knoflook in een pannetje en laat dit inkoken tot iets meer dan een kwart.
  2. Rijg de kippedij op de spiesjes.
  3. Zorg dat de Kamado op ongeveer 200 graden fikt, bestrijk de kipspiesjes met de ingekookte saus en grill deze.
  4. Houd deze goed in de gaten want door de suiker kunnen ze snel verbranden.
  5. Draai de spiesjes regelmatig om en bestrijk ze meermaals met de saus( kerntemperatuur 70 graden).
  6. Rooster snel het sesamzaad in een koekenpan op de Kamado.
  7. Leg de spiesjes op een mooie schaal en bestrijk ze nog 1 keer met de saus.
  8. Garneer af met ragfijn gesneden bosui en sesamzaad.

Lekker als borrelhap, maar ook als gerecht met basmati rijst.

Kamado John