Recepten

Recept van John – Calcots con salsa Romanesco

Dit recept komt oorspronkelijk uit Catalonie Spanje. Een calcot is een op een speciale manier geteelde ui, deze zijn hier moeilijk te verkrijgen, dus gaan wij het met jonge prei maken wat goed vergelijkbaar is.

Benodigdheden:

  • 500 gram prei
  • Olijfolie

Voor de saus:

  • 3 rode paprika’s
  • 100 gram amandelen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • Zout
  • Peper
  • Evt. wit brood

Bereidingswijze:

  1. De prei goed wassen en drogen.
  2. Deze goed besprenkelen met de olijfolie.
  3. De Kamado goed heet opstoken en de prei op het grillrooster helemaal zwart blakeren.
  4. De prei in folie of kranten wikkelen en 10 minuten laten doorgaren.

Bereidingswijze saus:

  1. Grill de paprika’s tot ze goed geblakerd zijn en doe deze dan in een plastic zak en sluit deze af.
  2. Rooster de amandelen in een gietijzeren pan op hoog vuur tot deze licht kleuren.
  3. Pel de paprika’s en doe deze samen met alle overige ingredienten in de food processor en draai dit tot een gladde massa.
  4. Als de saus te dun is dan kun je wat wit brood toevoegen.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

Maak het gerecht af:

  • Serveer de calcots uit op een grote schaal en zet de saus erbij.
  • De zwartgeblakerde buitenkant verwijder je en het binnenste van de prei doop je in de saus.
  • Dit gerecht eet je met je handen, is een beetje kliederen maar dat maakt het ook zo leuk.
  • Drink er een mooie Albarino bij en je dag kan niet meer stuk.

Eet smakelijk en tot gauw!

Kamado John