Recepten

Recept van John – Zeebaars in zoutkorst uit de Kamado

zeebaars in zoutkorst bbq

Zeebaars is een vis die na het bakken lekker vers en sappig blijft. Zeebaars in Zoutkorst is vrij gemakkelijk te maken wat het leuk maakt om op de barbeque te bereiden, dit is wat je nodig hebt voor twee personen:

 

  • 1 Grote zeebaars ontschubd en zonder ingewanden.
  • Half bosje dille.
  • 1 Citroen, in plakjes gesneden.
  • 2 Eetlepels mosterd.

 

Voor de korst:

  • 1 kilo fijn zeezout.
  • 2 eiwitten.

 

Bereidingswijze:

  1. Stook de kamado op tot 200 graden.
  2. Meng het zout met de eiwitten, als dit te rullerig is voeg dan wat water toe.
  3. Smeer de binnenkant van de vis in met mosterd en leg de plakjes citroen en de dille in de zeebaars.
  4. Leg op een bakplaat of schaal een laagje zout.
  5. Bedek de rest van de zeebaars met het overige zout.
  6. Gaar de vis gedurende 35 minuten op 200 graden.
  7. Haal de vis uit de oven en laat 6 minuten rusten.
  8. Breek de zoutkorst open en verwijder de rest van het zout.
  9. Serveer de vis met een beurre blanc

Eet smakelijk!