Recepten

Recept van John – Carrillada de cerdo (varkenswangetjes)

Carrillada de Cerdo Ventana Outdoor BBQ

Daar is onze John weer met één van zijn unieke recepten. Vandaag op het menu gestoofde varkenswangetjes – Carrillada de cerdo. Hieronder vind je wat je nodig hebt en hoe je het kan bereiden. Heb je nog vragen voor onze Kamado John? Bel of mail gerust. Maar voor nu; veel kook- en leesplezier!

Benodigdheden:

  • 1 kg. Schone varkenswangetjes ( liefst Spaans Iberico )
  • Beetje bloem
  • Olijfolie
  • 1 Wortel
  • 1 Prei
  • 2 rode uien
  • 4 Selderijstengels.4 Tenen knoflook
  • 3 Tomaten
  • Laurier
  • Thym
  • Kalfsfond
  • Halve fles Rioja.

Bereidingswijze:

  1. Steek de Kamado aan en controleer de temperatuur tot 200 graden.
  2. Zet de Dutch oven op het vuur, doe er de olijfolie in en haal de wangetjes door de bloem en bak deze even rondom bruin.
  3. Haal de wangetjes eruit en doe nu de fijngesneden groenten en de kruiden in de Dutch oven.
  4. Bak deze even aan, doe de wangetjes terug in de Dutch oven op de groenten en blus af met de rode wijn.
  5. Voeg de kalfsfond toe en sluit af met het deksel.
  6. Probeer de temperatuur op 145 graden te krijgen en laat het geheel 3 uur sudderen.
  7. Kijk af en toe of er nog genoeg vocht is en de wangetjes niet te droog staan, is dit wel zo voeg dan een beetje water toe.
  8. Haal de wangetjes uit de saus, zeef deze, breng evt op smaak met peper en zout en giet de saus weer over de wangetjes.
  9. Serveer er een gepofte aardappel  of Patatas Bravas bij.

Eet smakelijk!

Kamado John