Benodigdheden:
- 4 dorades, schoon en geschubt
- 4 citroenen
- 4 takjes thym en rozemarijn en 4 tenen knoflook
- Grof gemalen peper en Maldon zeezout
- Olijolie
Werkwijze:
1. Steek de kamado aan en verwarm deze tot 225 graden celsius.
2. Leg het gietijzeren grillrooster hierop en borstel deze goed schoon.
3. Laat het rooster goed heet worden en vet deze in met de olie.
4. Dep ondertussen de vis droog en vul deze met de in plakjes gesneden knoflook, de thym, rozemarijn en een halve citroen.
5. Peper en zout de binnen en buitenkant van de vis en smeer deze in met de olijfolie.
6. Grill de vis 4 a 5 minuten en draai deze voorzichtig om, grill daarna de andere zijde van de vis ook 4 a 5 minuten.
7. Check de kerntemperatuur met een thermometer, deze moet minimaal 52 graden zijn.
8. Leg de gegrilde vissen op een schaal en knijp de citroen erover uit en besprenkel met olijfolie.
9. Serveer ze met verse pasta en een mooie salade.