Recepten

Recept van John – Gamba’s Pil Pil van de Kamado

Gamba's Pil Pil

Benodigdheden:

  • I kilo grote garnalen 16/20
  • 400 ml. Olijfolie
  • 8 tot 10 tenen knoflook
  • 1 eetlepel pil pil pepers
  • 1 eetlepel grof zeezout
  • Beetje citroenrasp/ sap van 1 citroen
  • Bieslook

Bereidingswijze:

  1. Doe de garnalen in een aardewerken schaal
  2. Bedek deze met de olie, knoflook, pepers, zeezout, citroenrasp en sap
  3. Meng dit goed door elkaar.
  4. Verwarm de Kamado voor tot ruim 250 graden.
  5. Zet de schaal in de Kamado en sluit deze.
  6. Na 6 tot 8 minuten zijn de garnalen klaar, kijk of de olie lekker pruttelt.
  7. De schaal op een bord zetten en af garneren met fijn gesneden bieslook.
  8. Is heerlijk met vers gebakken brood om de olie in te deppen en een mooie groene salade.

Eet smakelijk,

Kamado John