Benodigdheden:
Voor de gevulde portobello’s
- 4 grote portobello’s
- 1 kg. spinazie
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- Half bosje verse basilicum
- Beetje olijfolie
- 120 gram Parmesaanse kaas geraspt
Voor de saus
- 2 rode paprika’s
- 2 grote rijpe tomaten
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 100 ml. kookroom
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Saus
- Grill de paprika’s in de kamado tot ze zwart zijn en doe deze in een plastic zak (dichtbinden).
- Na 10 minuten de paprika’s uit de zak halen en schoonpellen.
- Daarna in blokjes snijden.
- Tomaat, knoflook en tomaten ook in blokjes snijden.
- De gesneden groenten in een dutch oven met een beetje olijolie aanzetten en afblussen met de witte wijnazijn.
- Room toevoegen en laten inkoken tot de gewenste dikte.
- Als laatse pureren met de staafmixer.
Portobello’s
- Spinazie met de fijngesneden knoflook en sjalotten aanfruiten met wat olijfolie in een bakpan op de kamado.
- Als laatste de basilicum toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
- De portobello’s vullen met dit mengsel en hierop de Parmesaanse kaas raspen.
- Dit op een cooking plate zetten en laten garen op 180 graden gedurende 8 tot 10 minuten.
- Serveer uit op een mooi bord met de saus eronder.
Een heerlijk vegetarisch gerecht.
Kamado John