Recepten

Recept van John – Gevulde portobello uit de Kamado met gegrilde paprikasaus

Gevulde Portobello uit de Kamado met gegrilde paprikasaus

Benodigdheden:

Voor de gevulde portobello’s

  • 4 grote portobello’s
  • 1 kg. spinazie
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • Half bosje verse basilicum
  • Beetje olijfolie
  • 120 gram Parmesaanse kaas geraspt

Voor de saus

  • 2 rode paprika’s
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 100 ml. kookroom
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Saus

  1. Grill de paprika’s in de kamado tot ze zwart zijn en doe deze in een plastic zak (dichtbinden).
  2. Na 10 minuten de paprika’s uit de zak halen en schoonpellen.
  3. Daarna in blokjes snijden.
  4. Tomaat, knoflook en tomaten ook in blokjes snijden.
  5. De gesneden groenten in een dutch oven met een beetje olijolie aanzetten en afblussen met de witte wijnazijn.
  6. Room toevoegen en laten inkoken tot de gewenste dikte.
  7. Als laatse pureren met de staafmixer.

Portobello’s

  1. Spinazie met de fijngesneden knoflook en sjalotten aanfruiten met wat olijfolie in een bakpan op de kamado.
  2. Als laatste de basilicum toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
  3. De portobello’s vullen met dit mengsel en hierop de Parmesaanse kaas raspen.
  4. Dit op een cooking plate zetten en laten garen op 180 graden gedurende 8 tot 10 minuten.
  5. Serveer uit op een mooi bord met de saus eronder.

Een heerlijk vegetarisch gerecht.

Kamado John