Recepten

Recept van John – T-bone steak Salsa Verde

Benodigdheden:

  • 2 T bone steaks van 750/800 gram
  • 10 ml. Extra vierge olijfolie
  • Maldon zout, grof gemalen peper

Voor de saus

  • 1 bos peterselie
  • 0,5 bos koriander
  • 50 gram cornichons (kleine augurkjes)
  • 2 el. kappertjes
  • 3 tenen knoflook
  • 3 ansjovisfilets
  • 70 ml. Extra vierge olijfolie
  • 1 citroen uitgeperst
  • Maldon zout, grove peper

Bereidingswijze:

  1. Haal de steaks ruim van tevoren uit de koeling en uit het vacuüm.
  2. Doe ondertussen alle ingrediënten in een blender en maal deze fijn.
  3. Voeg als laatste de olijfolie en het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Zorg dat de Kamado goed op temperatuur is (200 graden).
  5. Smeer de steaks in met de olijfolie en grill deze gedurende 3 tot 4 minuten aan elke kant.
  6. Leg deze dan op een schaal en dek losjes af met aluminium folie.
  7. Na enkele minuten zijn ze klaar om geserveerd te worden, samen met de heerlijke groene saus.

Bon Proveche.

Kamado John

Back to list