Benodigdheden:
- 2 T bone steaks van 750/800 gram
- 10 ml. Extra vierge olijfolie
- Maldon zout, grof gemalen peper
Voor de saus
- 1 bos peterselie
- 0,5 bos koriander
- 50 gram cornichons (kleine augurkjes)
- 2 el. kappertjes
- 3 tenen knoflook
- 3 ansjovisfilets
- 70 ml. Extra vierge olijfolie
- 1 citroen uitgeperst
- Maldon zout, grove peper
Bereidingswijze:
- Haal de steaks ruim van tevoren uit de koeling en uit het vacuüm.
- Doe ondertussen alle ingrediënten in een blender en maal deze fijn.
- Voeg als laatste de olijfolie en het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
- Zorg dat de Kamado goed op temperatuur is (200 graden).
- Smeer de steaks in met de olijfolie en grill deze gedurende 3 tot 4 minuten aan elke kant.
- Leg deze dan op een schaal en dek losjes af met aluminium folie.
- Na enkele minuten zijn ze klaar om geserveerd te worden, samen met de heerlijke groene saus.
Bon Proveche.
Kamado John