Benodigdheden:
- Paellapan voor de Kamado
- 60 gram olijfolie extra vierge
- 12 grote garnalen
- 500 gram kippedijen
- 200 gram inktvis tubes
- 200 gram zeeduivelfilet
- 2 theelepels zoet paprikapoeder
- 3 tomaten
- Saffraan beetje
- 400 gram rijst redondo of marisma of goede rissotorijst
- 1.3 liter vis of kippenbouillon
- 20 mosselen
- Zout naar smaak
- 100 gram diepvries erwtjes
- 2 paprika’s
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 citroen
Bereidingswijze:
- Verwarm de Kamado tot 175 graden.
- Plaats de paellapan in de ring van het multi level cooking system.
- Doe de olie in de pan en bak de garnalen heel even om en om en zout deze ( echt heel kort)
- Bak dan de in stukken gesneden kippendij goed aan.
- Dan de vis en inktvis toevoegen en even daarna de gesneden ui, knoflook en tomaat en paprikapoeder kort meebakken.
- Dan de rijst toevoegen en deze 1 minuut meebakken.
- De bouillon toevoegen en op hoog vuur 8 minuten laten koken
- Daarna de garnalen en mosselen mooi decoreren en op laag vuur nog eens rustig laten garen tot bijna al het vocht verdampt is.
- De pan afdekken met aluminiumfolie en met het vuur uit laten rusten.
- Afgarneren met citroenpartjes.
Buen Provecho.
Kamado John