Recepten

Recept van John – Paella mixta

paella mixta uit de kamado

Benodigdheden:

  • Paellapan voor de Kamado
  • 60 gram olijfolie extra vierge
  • 12 grote garnalen
  • 500 gram kippedijen
  • 200 gram inktvis tubes
  • 200 gram zeeduivelfilet
  • 2 theelepels zoet paprikapoeder
  • 3 tomaten
  • Saffraan beetje
  • 400 gram rijst redondo of marisma of goede rissotorijst
  • 1.3 liter vis of kippenbouillon
  • 20 mosselen
  • Zout naar smaak
  • 100 gram diepvries erwtjes
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de Kamado tot 175 graden.
  2. Plaats de paellapan in de ring van het multi level cooking system.
  3. Doe de olie in de pan en bak de garnalen heel even om en om en zout deze ( echt heel kort)
  4. Bak dan de in stukken gesneden kippendij goed aan.
  5. Dan de vis en inktvis toevoegen en even daarna de gesneden ui, knoflook en tomaat en paprikapoeder kort meebakken.
  6. Dan de rijst toevoegen en deze 1 minuut meebakken.
  7. De bouillon toevoegen en op hoog vuur 8 minuten laten koken
  8. Daarna de garnalen en mosselen mooi decoreren en op laag vuur nog eens rustig laten garen tot bijna al het vocht verdampt is.
  9. De pan afdekken met aluminiumfolie en met het vuur uit laten rusten.
  10. Afgarneren met citroenpartjes.

Buen Provecho.

Kamado John