Benodigdheden:
- 1 kg. onderribben in blokjes van3 x 3 cm gesneden
- 3 tenen knoflook
- 2 uien , grof gesneden
- 2 winterpenen, grof gesneden
- 2 stuks prei, grof gesneden
- 2 pastinaak, grof gesneden
- 400 gram krieltjes in de schil.
- 1 liter Guinness
- 3 blad laurier
- 2 kruidnagels
- Takje thym en rozemarijn
- Beetje maizena
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Steek de kamado aan en stook deze op tot 225 graden.
- Neem een dutch oven en doe hier een beetje olijfolie in.
- Bak het gesneden vlees en bak de knoflook en uien mee.
- Voeg dan het bier toe en daarna de gesneden groentes, de krieltjes en alle kruiden.
- Temper de warmte van de kamado tot 120 graden en gebruik hiervoor je plate setters.
- Laat rustig stoven gedurende 3 tot 4 uur.
- Voeg een beetje maizena, opgelost in water toe en breng op smaak met grof gemalen peper en zout.
- Laat nog even rustig staan en doe beide lucht systemen dicht
- Serveer het in mooie diepe borden met nog wat verse peterselie erover.
Geniet ervan.
Kamado John