Recepten

Recept van John – Irish Stew

Irish stew uit de kamado

Benodigdheden:

  • 1 kg. onderribben in blokjes van3 x 3 cm gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien , grof gesneden
  • 2 winterpenen, grof gesneden
  • 2 stuks prei, grof gesneden
  • 2 pastinaak, grof gesneden
  • 400 gram krieltjes in de schil.
  • 1 liter Guinness
  • 3 blad laurier
  • 2 kruidnagels
  • Takje thym en rozemarijn
  • Beetje maizena
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

 

  1. Steek de kamado aan en stook deze op tot 225 graden.
  2. Neem een dutch oven en doe hier een beetje olijfolie in.
  3. Bak het gesneden vlees en bak de knoflook en uien mee.
  4. Voeg dan het bier toe en daarna de gesneden groentes, de krieltjes en alle kruiden.
  5. Temper de warmte van de kamado tot 120 graden en gebruik hiervoor je plate setters.
  6. Laat rustig stoven gedurende 3 tot 4 uur.
  7. Voeg een beetje maizena, opgelost in water toe en breng op smaak met grof gemalen peper en zout.
  8. Laat nog even rustig staan en doe beide lucht systemen dicht
  9. Serveer het in mooie diepe borden met nog wat verse peterselie erover.

Geniet ervan.

Kamado John