Benodigdheden:
- 8 ons kippendijen
- 2 teentjes knoflook
- 1 bos verse dragon
- 200 ml. witte wijn
- 100 ml. witte wijn azijn
- 100 ml. kippenfond
- 1 kleine komkommer
- 100 ml. room
- Peper en zout naar smaak.
Bereidingswijze:
- Steek de Kamado aan en houd deze op 220 graden
- Snijd de kippendijen in grove stukken en marineer deze met wat wijn, azijn , dragon en peper en zout.
- Na 1 uur marineren dep de kip droog en voeg een beetje olijfolie toe, daarna goed aangrillen, liefst op gietijzer.
- Dan de kip in de Dutch Oven doen en de rest van de wijn etc. toevoegen.
- Temperatuur knijpen tot ongeveer 100 graden.
- De kip pocheren , maar niet meer laten koken gedurende 2 uur.
- Is de saus te dun, dan deze nog even inkoken, is de saus te dik dan nog wat vocht of room toevoegen.
- Lekker met gegrillde groene asperges en rosti aardappeltjes.
Buen Proveche.
Kamado John