Recepten

Recept van John – Kip met dragon

Kip met dragon

Benodigdheden:

  • 8 ons kippendijen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bos verse dragon
  • 200 ml. witte wijn
  • 100 ml. witte wijn azijn
  • 100 ml.  kippenfond
  • 1 kleine komkommer
  • 100 ml. room
  • Peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze:

  1. Steek de Kamado aan en houd deze op 220 graden
  2. Snijd de kippendijen in grove stukken en marineer deze met wat wijn, azijn , dragon en peper en zout.
  3. Na 1 uur marineren dep de kip droog en voeg een beetje olijfolie toe, daarna goed aangrillen, liefst op gietijzer.
  4. Dan de kip in de Dutch Oven doen en de rest van de wijn etc. toevoegen.
  5. Temperatuur knijpen tot ongeveer 100 graden.
  6. De kip pocheren , maar niet meer laten koken gedurende 2 uur.
  7. Is de saus te dun, dan deze nog even inkoken, is de saus te dik dan nog wat vocht of room toevoegen.
  8. Lekker met gegrillde groene asperges en rosti aardappeltjes.

Buen Proveche.

Kamado John

Back to list