Recepten

Recept van John – Portugese kip piri piri

Portugese kip piri piri
Benodigdheden:
  • 2 pousins of coquelettes ( kleine kippetjes)
  • 4 rode pepertjes
  • 6 teentjes knoflook
  • Zeezout
  • 1 laurierblad
  • 1 tl. Pimenton ( gerookt paprikapoeder)
  • 1 tl. Oregano
  • Olijfolie extra vierge
  • 1 x sap van halve citroen
  1. Maal de pepers, knoflook en het laurierblad fijn in de blender. Roer er dan de overige ingredienten door en als laatste de olijfolie.
  2. Vlinder de kippetjes, dit doe je door de ruggengraat te verwijderen en de kip open te klappen. Verwarm de kamado voor op 180 graden.
  3. Smeer of kwast de marinade op beide zijdes van de kip en leg deze op het rooster.
  4. Bestrijk de kip tijdens het garen regelmatig met de marinade en gaar deze in ongeveer 20 tot 30 minuten. Wel regelmatig de kip omdraaien.
  5. Is het vel niet knapperig genoeg dan kun je de kamado flink opstoken en de kip nog even afgrillen.
Ik serveer deze kip bijna altijd met Tagliatelle in roomsaus met gegrilde groenten erdoor. Geniet ervan!
Eet smakelijk>
Back to list